Art New Generation
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Shingeki no Kyojin
Vaccin EmptyMier Mar 09 2016, 20:23 Scris de razvanwar2

» Cerere avatare si semnaturi
Vaccin EmptyMar Mar 10 2015, 23:21 Scris de Sarpe

» Spirit Crisis
Vaccin EmptyLun Mar 09 2015, 22:04 Scris de Nekirus

» The Ferlands
Vaccin EmptyDum Mar 08 2015, 00:22 Scris de iAndrei

» Ippo's Gallery
Vaccin EmptySam Mar 07 2015, 22:29 Scris de Sarpe

» Fotografie la persoana a III-a
Vaccin EmptyVin Mar 06 2015, 19:31 Scris de iAndrei

» LoL
Vaccin EmptyVin Mar 06 2015, 18:50 Scris de iAndrei

» Carti Vs Filme
Vaccin EmptyVin Mar 06 2015, 16:08 Scris de Delusive

» Recomandările lui Nekirus
Vaccin EmptyMier Mar 04 2015, 14:35 Scris de Nekirus

» Concurs ranguri
Vaccin EmptyMier Mar 04 2015, 14:21 Scris de Nekirus

Vaccin

4 participanți

In jos

Vaccin Empty Vaccin

Mesaj Scris de SnowEffect Joi Mar 21 2013, 11:24

Saluut! Scuze ca n-am mai postat de mult, am avut niste probleme cu PC-ul... Un nou fic. Este putin inspirat din The Walking Dead Very Happy Sper sa va placa!

Capitolul I

Acum o luna toti cercetatorii Japonezi le-au garantat o lume a prosperitatii. O lume in care nimeni nu mai era in pericol. Vindecarea cancerului printr-un singur "vaccin". Si acum? Erau toti inghesuiti in apartamentul lui Cristian, asteptandu-si sfarsitul, asteptand cu armele in mana...
-Daca nu ajungem repede la un loc sigur... mormai Dan.
-Ce nu iti place la locul asta? intreba raspicat Mihai.
-Faptul ca nu avem provizii. Nu cred ca ne mai ajunge mancarea pentru inca doua zile!
-Doua zile? Esti un mare visator! reusi Cristian sa spuna, parand nesperiat.
Da, parand. In adancul sau era foarte speriat! Ca si Dan sau Mihai... Macar ajunsesera impreuna. Era mai probabil sa supravietuiasca toti la un loc decat fiecare pe cont propriu.
-Deci, unde mergem? intreba Dan cu hoatarare.
-Am avea sanse in "Market"... spuse si Cristian.
-Cred ca ar putea merge, aproba si Mihai.
-Deci asa facem?
-Clar!
Cristian Coman se ridica de pe podeaua rece si merse pana la sertarul biroului sau masiv, de o culoare cafenie inchisa. Scoase o cheita din buzunar si o rasuci de doua ori in incuietoarea sertarului, din care scoase un pistol Colt. Apasa butonul pentru a-i scoate incarcatorul: ahh... doar sapte gloante.
-Omule! De unde ai asa ceva? intreba extrem de mirat Dan.
-L-am luat pentru orice eventualitate. Il vrei tu?
-Sa sti ca n-ar fi rau!
-Atunci da-mi cutitul tau.
Zis si facut! Era mai convenabil ca Dan, care era un munte de om, sa aiba arma de foc. Daca el ar fi avut cutitul nu ar fi facut nimic cu el, nu era agil, in schimb, Cristian era subtirel si se strecura usor, pute sa ucida in liniste cu un cutit.
-Avem putine gloante, nu le risipi! Am observat ca vor ceda daca le tintesti capul! ii atrase atentia Cristian.
Mihai arunca o privire prin casa. Gasi un rucsac in care incepu sa indese rapid ce mai ramasese de mancare, toate cutitele de bucatarie pe care le putu gasi, medicamente, comprese sterile, niste banda adeziva si o surubelnita. Cristian mai zabovi o secunda privind cutitul de vanatoare primit de la Dan. Era asa de mare si atat de ascutit! Nu ai fi spus ca se fabrica asa ceva! Pe partea drapta a lamei era o inscriptie: "Be the best or die tring!". Mereu cand dadea cu ochii peste ea Cristi isi spunea: "Asa voi face...". Adica, mereu facuse asta. Inca din scoala generala s-a straduit sa fie cel mai bun la toate - si bineintels ca i-a iesit. Se gandea ca degeaba se straduise sa ajunga doctor... viata luase o intorsatura urata... Nu mai conta pentru el! Mai traia doar ca sa-si vada inca o data iubita. Din acest motiv era gata sa dea tot ce are mai bun! Sa se tina in viata! Sa isi tina si prietenii in viata! Sa omoare cat de mult trebuie sa omoare! Totul doar pentru a o vedea din nou pe Diana...
Cristi isi baga mana in buzunar si atinse cu mare grija cutiuta din catifea. O deschise si privi inelul de argint. "Intr-o zi va ajuge la tine!" sopti el in negura camerei.
-Gata de plecare?
-Am fost mereu gata! spuse Coman foarte apasat.
Dan deschise usa atent, strangand infricosat manerul armei. Cei trei coborara scarile cu bagare de seama. Erau atenti la tot si la toate. Dan crapa usa de metal a blocului. Scoase capul afara; se uita in drepata, se uita in stanga si facu semn celor doi ca totul este curat. Cei trei incepura sa alerge pe strada ingusta, in lumina stinsa a amurgului, lovindu-se de picaturile marute ale ploii de primavara. La un moment dat, Dan incepuse sa ramana in spate, rezistenta incepuse sa-l paraseasca. Acum, atent doar sa-i ajunga pe Mihai si pe Cristi, nu mai privea deloc in jur. Mare greseala! Deodata, o creatura tasni din intuneric si infipse o mana in hanoracul lui Daniel. Creatura nu era rapida, ba chiar era lenta. Pe ici, pe colo se vedea cate o pata de sange sau o gaura in cap. Acesta era un "walker", un om transformat de vaccinul anti-cancer, care distrusese o gramada de oameni. Si era cu adevarat tragic faptul ca nu doar cei vaccinati se transformau, walkerii putand sa infecteze alti oameni.
Dan isi atinti pistolul spre capul zombie-ului si apasa pe tragaci. Nimic! Apasa iar. Iar nimic! Coman privi in spate si vazu ce se intampla, atuci, a fugit rapid pana la Daniel, a sarit in aer si a injunghiat creatura fix in crestetul capului.
-De ce nu trage psitolul? urla Dan.
-Ai uitat sa-i tragi piedica, il apostrofa Cristi.
Dan se incrunta si dadu din cap in semn de multumesc. Dupa o scurta pauza toti inceputa sa fuga din nou, spre noul lor adapost.
Odata ajunsi in fata supermarket-ului s-au decis sa incerce usa din spate. Cat noroc, cineva o lasase deschisa.
-Oh, yeah, baby!

PS: Imi cer scuze pentru greselile gramaticale! Nu va sfiiti sa lasati pareri!
SnowEffect
SnowEffect
Membru Incepator
Membru Incepator

Data de inscriere : 09/01/2013

Sus In jos

Vaccin Empty Re: Vaccin

Mesaj Scris de Nekirus Joi Mar 21 2013, 17:29

"Următorul mesaj este doar o părere personală, în calitate de consumator de artă şi nu de critic."

Ti-am citit ficul si mi se pare ca seamana mai mult cu un scenariu decat cu proza, o sa fac un tutorial mai incolo care sa arate diferenta dintre cele doua. Nu am sa iti mut ficul la sectiunea scenarii decat daca vrei, insa daca tu voiai sa faci proza cu chestia asta mai ai foarte mult de lucru. Dialogul a fost excesiv si descrierea prea putina. Incerca sa mai citesti si alte creatii de la proza si sa te inspiri din ele. Povestea este un clise pe care il vad a 100 oara dar asta nu inseamna ca este si proasta, nu conteaza daca folosesti clisee, conteaza cum le folosesti. Introducerea a fost putin cam brusca, fara sa descrii personajele cat de cat, din nou asta este un lucru destul de rau pentru proza. Astept sa vad ce mai scrii, incerca sa ti cont de sfaturile pe care ti le-am dat si chiar daca ai un cliseu pe post de tema incearca sa te folosesti cat mai bine de el si sa adaugi ceva nou. Spor la scris!

Ultima editare efectuata de catre Rasen in Joi Mar 21 2013, 22:03, editata de 1 ori
Nekirus
Nekirus
Admin
Admin

Administrator Administrator
Data de inscriere : 04/02/2012
Varsta : 31
Localizare : Baia Mare

https://artnewgeneration.niceboard.com

Sus In jos

Mesaj Scris de SnowEffect Joi Mar 21 2013, 20:26

Rasen, stai linistit, stiu diferentele intre proza si scenarii(a fost un timp in care am incercat si un scenariu dar nu prea a iesit cine stie ce) si nu va deveni asa ceva. Asta a fost ideea, voiam sa abordez toate lucrurile ca in LOST(daca ai vazut serialul), se intampla busc ceva iar personajele sunt prezentate pe parcurs ce actiunea are loc. Scuze daca ti-se pare un cliseu(sincer si mie mi-se pare) dar sunt un mare fan al genului Zombie si voiam sa scriu si ceva despre asta. O sa imi urmaz planul si o sa incerc sa aduc cateva elemente noi si surprinzatoare. Iti multumesc din suflet pentru critica constructiva!

Cu stima, Snow.
SnowEffect
SnowEffect
Membru Incepator
Membru Incepator

Sus In jos

Mesaj Scris de Dark Fantasy Joi Mar 21 2013, 20:50

"Următorul mesaj este doar o părere personală, în calitate de consumator de artă şi nu de critic."

Ei bine, mie mi s`a parut interesanta ideea, nu exagerat de originala, dar dat fiind faptul ca este primul capitol, si ca esti pasionat de acest gen, deci sti ce trebuie sa eviti pentru a fi original (desi nu mi se pare prea usor, a fost abordat de zeci de autori si scenaristi, ai nevoie de imaginatie multa pentru a aduce ceva cu adevarat inedit) ai destule sanse sa te revansezi pe viitor.
Titlul...apreciez faptul ca ai ales un titlu scurt si care sa iti reprezinte creatia, dar nu exceleaza.
Greselile gramaticale si de tastare, preferatele mele, nu sunt chiar atat de numeroase, doar repetitii si litere lipsa pe alocuri, cred ca ar putea fi trecute cu vederea. Inafara de acel "tring", care e "trying" :">

Cat despre modul de scriere, ii dau si eu dreptate lui Rasen, dar am inceredere ca o sa iasa ceva frumos, asa cum ti`ai propus.
Sper sa termini urmatorul capitol repede, deabia astept sa vad ce-ai pregatit:)
Dark Fantasy
Dark Fantasy
Membru Incepator
Membru Incepator

Data de inscriere : 21/04/2012
Varsta : 28
Localizare : Pamant...cred

Sus In jos

Mesaj Scris de iAndrei Joi Mar 21 2013, 22:09

Trebuie să încep cu asta înainte de toate - când am văzut acel "Be the best or die tring!" mi-a fugit imediat gândul la motto-ul lui Jack "Live togheter, die alone"... apoi a fost incredibil de amuzant când am văzut că vrei să faci ceva gen Lost :]]
Povestea mi se pare, aşa cum zic toţi, un clişeu, însă ai zis încă de la început că te-ai inspirat din The walking dead, deci nu mă aşteptam să fie extrem de originală. Pentru o primă impresie, tu ai ceva diferit; în povestea ta deja ştim care este cauza infecţiei şi asta chiar înainte să cunoaştem personajele, iar asta nu e un lucru aşa bun. De ce crezi că The Walking Dead are un succes asa mare? Reuşeşte să îşi păstreze misterul şi să câştige fani curioşi... dacă tot căutam să ne inspirăm din alte poveşti, eu zic să ne inspirăm şi din cum sunt promovate acele poveşti de succes şi, desigur, să venim cu ceva mai bun.
Dark Fantasy a zis ceva despre titlu şi de asta voiam să mă leg şi eu. Ştiu că e ceva legat de zombie, dar caută să fie ceva mai profund, ceva care să se lege mai bine de tema poveştii, nu doar cuvântul de semnifică o cauză a infecţiei.
Desigur, e puţin devreme să mă pronunţ în legătură cu totul, aştept să mai văd cel puţin 4-5 capitole..asă că spor la scris!

Ciao!
iAndrei
iAndrei
Admin
Admin

Administrator Administrator
Data de inscriere : 04/02/2012
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Mesaj Scris de SnowEffect Joi Mar 21 2013, 22:39

Va multumesc! Fara voi nu as fi stiut cum sa evoluez mai exact Very Happy In mod cert, maine nu va fi gata urmatorul capitol, am niste treaba. Mdea, titlul m-a degustat si pe mine de la bun inceput. Defapt, il consider un titlu infect! Insa am avut un blackscreen in cap cand incercam sa ma gandesc la alt ceva... Scuze pentru "tring", chiar nu mi-am dat seama.

Ice.
SnowEffect
SnowEffect
Membru Incepator
Membru Incepator

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus